MSS Data AB

 

Funktioner i Biltid Desktop (fd.MSS-Bilverkstad)

Nedan listas några exempel på de bilverkstads-anpassade funktioner som ingår i Biltid Desktop (saknas i standardprogram som Visma/SPCS, Hogia, Fortnox m.fl):

Självklart ingår också alla standardfunktioner som ska finnas i ett modernt faktureringssystem såsom;

Komplettera med tilläggsmoduler

Biltid Desktop är moduluppbyggt och du kombinera med de tilläggsmoduler du behöver och anpassa därmed programmet och kostnaden till din verkstads behov.
Kicka på respektive modul för att läsa mer.

Läs mer och beställ Biltid Desktop

 

 

Beskrivning av tilläggsmodulerna

Inläsningsmodul av prislistor från reservdelsleverantörer
Med denna modul har du alltid tillgång till det aktuella sortimentet med priser från dina vanligaste reservdelsleverantörer. Det unika med vår tjänst är att vi underhåller dina leverantörsprislistor i bakgrunden via internet dvs du behöver inte själv hantera prisuppdateringar (dvs ladda ner och läsa in prislistorna).

Paketpris/kostnadsförslag (Offert)/Fakturamall
Denna tilläggsmodul innehåller 2 funktioner

med Kostnadsförslag / offert kan du enkelt skapa och ge din kund ett  kostnadsförslag på reparationen. Om kunden antar kostnadsförslaget omvandlar du den direkt till en arbetsorder. Skillnaden mot en arbetsorder är att ett kostnadsförslag är mindre styrd. Man kan använda en friare dokumentlayout, det sker inga lagerreservationer (om man har lagermodulen), den kan fritt ändra eller tas bort osv.

med paketpris / fakturamall kan du skapa färdiga mallar (paket) med de arbetsoperationer och reservdelar som ingår i ett standardiserat jobb t.ex alla deljobb och delar som ingår i en 2000 mila service. När en kund beställer en sådan service plockar du snabbt fram mallen (paketet) gör ev. kompletteringar och arbetsordern är klar.

Lagerhantering
Med lagerhanteringen håller du reda inte bara priset på dina reservdelar utan också hur många du har i lager och vad du behöver beställa för att kunna utföra de jobb som är inbokade. Korrekt lagervärdering enligt fifo ingår också.

Debitering av förbrukningsmaterial

Vid en service eller reparation förbrukar fordonsverkstan en hel del förbrukningsmaterial. Småbelopp som inte enskilt kan läggas upp på fakturan. Därför missar många mindre fordonsverkstäder att ta betalt för detta.

För att underlätta att debitera för förbrukningsmaterial finns en branschstandard som ger fordonsverkstaden rätt att schablonmässigt debitera ca 5% av arbetskostnaden. MSS-Bilverkstad beräknar och debiterar automatiskt för förbrukningsmaterial enligt denna schablon. Det kan innebära mellan 50-200 kr mer per faktura.